dissabte, 21 de maig del 2016

Greenpeace escala les Torres Kio

Sis activistes de Greenpeace han escalat la façana sud d'una de les dues Torres Kio per protestar per les negociacions que porten un terme de la Unió Europea i els Estats Units per donar llum verda al Tractat de Lliure Comerç Transatlàntic i Inversió (TTIP).

L'Organització ecologista considera que aquest tipus d'acords s'han de negociar sota el paraigua dels objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides o els: compromisos assolits a La Cimera contra el Canvi Climàtic de París, SEGONS ONU comunicat remès per l'ONG.

És Important dir "alt i clar" que ens oposem a aquest acord i que s'haurien de paralitzar aquestes negociacions perquè s'estan posant en risc conquestes ambientals i socials, Ha manifestat Miquel Àngel Soto, portaveu de Greenpeace Espanya.

L'Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTIP per les seues sigles en espanyol) es tracta de l'ONU ambiciós tractat comercial per facilitar els intercanvis entre EUA i la UE: així mateix però per harmonitzar regulacions que permeten establir estàndards a un nivell Mundial.

Les negociacions sobre aquest acord tracten multitud d'aspectes i sectors d'interès per a la ciutadania com l'agrícola, alimentació, regulació de substàncies tòxiques, contractació pública, serveis o la coordinació en matèria de regulació.

Per a l'organització, ambdues parts pretenen eliminar les barreres al comerç, especialment les no tarifàries, les que tenen a veure amb la diferents normes i estàndards de qualitat, salut, medi ambient, de denominació d'origen i que dificulten el comerç entre tots dos costats del atlàntic.

Noticia Original: 

Noticies relacionades:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada