dilluns, 9 de maig del 2016

Descobreixen cinc nous gens vinculats al càncer de mama.

S’han descobert 5 gens nous i 13 mutacions desconegudes fins ara en el càncer de mama.

Aquest avanç s’ha produit gràcies al treball d’investigació del Trust Sanger Institute.
L'avanç ha fet possible que resulte més fàcil la realització de terapies personalitzades segons el genoma de cada persona.

A diferència de treballs anteriors, en aquesta ocasió, no només s'estudien les parts del genoma codificants de proteïnes, també les no codificants, i aquest "és un avanç important", assenyala Serena Nik-Zaina,una especialista en el tema.

En l' estudi es van identificar també les 13 noves mutacions en 93 gens que estan implicats en la gènesi de la malaltia i el creixement dels tumors.

En aquest estudi hi van participar 560 pacients i els perfils genòmics d’aquests es presentaven molt diferents entre si,arribant a la conclusió de que l’ideal seria arribar a un tractament individual adequat per a cada perfil.

Més tard es va realitzar un segon treball per a demostrar que els diferents tipus de signatures mutacionals trobades s'associen amb el moment en què es repliquen parts del genoma. En conjunt, tots dos treballs posen en relleu un mapa més actualitzat de les alteracions genètiques implicades en el càncer de mama.

En un futur s’intentarà investigar més sobre els genomes dels afectats amb càncer de mama per a desarrollar tractaments amb més percentatge d’èxit.


Noticia Original:Descubren cinco nuevos genes vinculados al cáncer de mama.

Noticies realcionades:Lavozdegalicia
                                       Breastcancer

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada