diumenge, 8 de maig del 2016

El soroll: una amenaça per a la salut

Concerts, discoteques, trànsit, trens, avions ... converteixen Espanya en el segon país més sorollós del món, per darrere del Japó, segons un rànquing de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). En total, uns nou milions d'espanyols (el 22% de la població) estan exposats a nivells de so que sobrepassen els 65 decibels diaris que estableix l'OMS com a màxim; i a Europa, uns 110 milions de ciutadans estan sotmesos al límit que indica l'Agència Europea del Medi Ambient. Més enllà de les molèsties, quins problemes suposa aquesta contaminació acústica en la salut?
L'últim informe presentat a finals de l'any passat per l'Observatori Salut i Medi Ambient DKV Seguros-GAES, en col·laboració amb la Fundació Ecologia i Desenvolupament (Ecodes), afirmava que l'excés continuat de decibels s'incrementa en un 6,6% la mortalitat per causes cardiovasculars en majors de 65 anys i un 4% per causes respiratòries.
A més de la pèrdua d'audició, augmenta el risc de problemes psicològics, insomni i un desenvolupament cognitiu més lent en la població infantil.
Les principals fonts de soroll són: Trànsit (80%), Indústria (10%), Ferrocarril (6%) i Activitats d’oci (4%).
Per aquest motiu, cada any, l'OMS segueix recordant els efectes que el soroll té en la salut pública, perquè els governs prenguin consciència i promoguin mesures adequades per crear entorns més saludables.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada