dilluns, 9 de maig del 2016

Naixen a Espanya les primeres xiquetes lliures del gen del cáncer de mama

La mare d’aquestes xiquetes,que no ha vuigut revelar la seua identitat,és portadora d’una mutació en el gen BRCA peró no volia transmitir eixa heréncia genética .

La mare,tenia clar que volia ser mare, però també que no volia transmetre aquesta herència als seus fills, així que va consultar a un dels centres de l'Institut Valencià d'Infertilitat ( IVI ) a Galícia la possibilitat de sotmetre a un diagnòstic genètic preimplantacional,un procediment permet seleccionar els embrions que no són portadors de la mutació del càncer.
Sis mesos després de demanar permís ,la dona i el seu marit van obtenir el vist i plau de la Comissió per iniciar el procés de reproducció assistida i triar únicament els embrions lliures de l'herència. Dels 11 embrions obtinguts , tres d' ells estaven lliures del BRCA . Dos es van implantar i un es va congelar. La implantació dels embrions va tenir èxit a la primera i el passat mes de juliol van naixer les dos xiquetes.


La dona està esperant que les xiquetes tinguen  uns mesos per sotmetre a una mastectomia preventiva.Les seues filles podrien tenir un càncer de mama en el futur, com una de cada 10 o 12 dones al llarg de la seva vida. Però la ciència els ha lliurat d'una herència macabra que feia aquest diagnòstic alguna cosa inevitable...


1 comentari:

  1. Em pareix una noticia molt interesant, ja que gràcies a aquest invent moltes dones podrien salvar-se d'un càncer de mama en un futur. Apartq ue tamé m'interesa aquest tema, gràcies.

    ResponElimina