diumenge, 8 de maig del 2016

Descobreixen cinc nous gens vinculats al càncer de mama



Cinc nous gens i 13 tipus de mutacions desconegudes fins ara han estat descobertes en el càncer de mama. És l'últim gran avanç d'una investigació oncològica realitzada en el Wellcome Trust Sanger Institute (Regne Unit) i basada en la major seqüenciació de genomes complets de persones amb aquest tipus de tumor.
  
A diferència dels treballs anteriors, en aquesta ocasió, no només s'estudien les parts del genoma codificants de proteïnes, també les no codificants, i aquest "és un avanç important", assenyala Serena Nik-Zainal, coordinadora de les dues publicacions. El fet de no haver-ho examinat fins al moment "deixava moltes qüestions sense resoldre", afegeix la investigadora.


Segons Nik-Zainal, "en un futur ens agradaria ser capaços de perfilar els genomes del càncer individuals, de manera que puguem identificar el tractament amb més possibilitats de tenir èxit en un home o una dona diagnosticada amb càncer de mama. Aquest avanç ens acosta més a la medicina personalitzada, per actuar exactament on es produeixen les mutacions en els genomes d'aquest tipus de càncer. És molt important ".


Video:
 http://www.antena3.com/noticias/salud/descubren-nuevos-genes-vinculados-cancer-mama-que-abren-puerta-nuevos-medicamentos_2016050200212.html

Noticia original:   http://www.elmundo.es/salud/2016/05/02/5723652d22601d2b278b45bd.html 

Noticia relacionada: http://www.bbc.com/mundo/noticias/2016/02/160216_cancer_terapia_linfocito_am




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada