diumenge, 8 de maig del 2016

Els dinosaures van sobreviure al meteorit , però no ala lava



L'inici d'aquestes erupcions es va produir en un marge de 50.000 anys -un obrir i tancar d'ulls en termes geológicos- amb relació a l'extinció. Podria haver-les causat l'energia sísmica alliberada pel meteorit. " Basant-nos en la nostra datació de l'activitat volcànica, podem estar bastant segurs que tots dos [ el meteorit i les erupcions ] van provocar l'extinció massiva. És gairebé impossible atribuir els efectes atmosfèrics a un o altre .





Les noves dates demostren que els fluxos de lava de la gran cadena volcànica del Deccan funcionaven a un ritme més lent abans de l'impacte . Tant el meteorit com l'activitat dels volcans haurien cobert el planeta amb els vapors tòxics i substàncies nocives que van canviar dràsticament el clima i van fer que moltes espècies desapareguessin.



Mark Richards , professor de la Universitat de Berkeley i coautor de l' estudi actual , va suggerir que el cometa o impacte d'un asteroide va revifar els fluxos de lava a la zona del Deccan . En aquest moment, Richards no s'atrevia a dir quin dels dos esdeveniments havia estat la sentència de mort real per a gran part de la vida a la Terra. .

Noticia Original

Noticia Relacionada

Noticia Relacionada

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada