dilluns, 9 de maig del 2016

Marta, l'embarassada amb Zika que ha tingut un nadó completament sà.


«Arriben molt nervioses i s’en van molt més tranquil·les». Així relata la doctora Anna Suy, la responsable de patologia infecciosa i embaràs de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, ​​l'experiència de passar un embaràs amb Zika i la probabilitat que el fetus estigui afectat. A Catalunya, hi ha hagut cinc dones en estat de gestació amb el virus. Fa uns dies, Marta, ha tingut un fill completament sà.


El part és tan recent que la pacient encara segueix ingressada amb el seu fill. Una situació que contrasta amb el primer cas de fetus amb microcefàlia.  En una entrevista, Marta explicava la seva experiència i contagi amb el virus de la Zika. Va ser quan va viatjar fins a Colòmbia per visitar a uns familiars. Va portar protecció contra els mosquits, es va trobar malament, amb dolor articular i l'aparició d'una urticària pel cos de la qual es va recuperar en 24 hores.
Va visitar el servei d'urgències on li van fer diverses analítiques i proves diagnòstiques que van descartar el Zika. En Barcelona, ​​es va realitzar una segon revisió que sí va detectar el virus en sang. La unitat de medicina tropical va derivar el cas a l'Hospital de la Vall d'Hebron, un dels centres amb capacitat i mitjans per atendre aquest tipus de casos. L'esperava la doctora Suy, que explica el protocol a seguir en aquest cas. «Els controls són cada tres setmanes i s'efectuen analítiques, ecografies i neurosonografías fetals» per veure amb exactitud si el fetus pateix microcefàlia.

«Sembla que el Zika podria afectar més si es contagia a l'inici de l'embaràs». «Les afectacions en el sistema nerviós solen aparèixer en el segon trimestre o al principi del tercer». El nadó de Marta ha nascut completament sà. «Fem analítiques, ecografies cerebrals i ressonàncies. Si tot surt bé, al final d'aquest període donem l'alta mèdica». Fins a quin punt pot afectar la por durant l'embaràs? «Es va desmuntar tot, vaig pensar el pitjor», va explicar Marta.
El fet seguir-les tan de prop, els rebaixa l'ansietat. « El fet que sigui l'inici d'una malaltia crea molta inseguretat ». «Cada prova és un obstacle superat i cal anar pas a pas», conclou Suy.

Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Video

1 comentari:

  1. Aquestos temes em semblen molt interessants, ja que es un tema de l'actualitat del que no hi ha molta información al respecte. M'agradaria veure més articles d'aquest tema.

    ResponElimina