dimecres, 4 de maig del 2016

Robots contra el sida


Malawi ha començat a provar l’ús d’avions no tripulats per a reduïr el temps necessari per comprovar si els nadons que viuen en zones rurals estàn contagiats del virus de la immunodeficiència humana (VIH). El projecte sorgeix de l’Associació del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) amb la companyia estadounidense d’avions no tripulats Matternet. Aquesta ha desarrollat un programa mitjançant el que els drons recollixen lots de mostres dels centres de salut locals i se’ls emporten a laboratoris especialitzats.

Hi ha sols vuit laboratoris d’aquest tipus en tot el país, que té una població  de més de 16 milions d’habitants dels quals un 10% pateix la malaltia. fins ara, el transport es realitzaba amb motos que recorren camins mal asfaltats i perillosos, el que entorpeix i retarda els lliuraments. Per això, Unicef i Matternet creuen que aquestes es podrien fer de manera més eficient per via aérea.

El projecte per ara, està en fase de prova. El primer vol es va realitzar amb èxit, va recorrer un kilòmetre desde un centre de salut comunitari fins al Hospital Central de Kumuzu, en Lilongwe, la capital.

Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Vídeo
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada