diumenge, 8 de maig del 2016

DESCOBREIXEN UN NOU TITANOSAURE

Un equip d'una universitat de la Patagònia, a l'Argentina, ha descobert una nova espècie de dinosaure titanosaure a la qual se li ha donat el nom de Sarmientosaurus musacchioi. La troballa s'ha fet a partir d'un fòssil de crani complet i un altre parcial del coll, que daten de fa uns 95 milions d'anys.

Els titanosaures eren un tipus de sauròpode i tenien una mida que oscil·lava entre el tamany d'una vaca i el del més gran dels catxalots. Aquests herbívors tenien colls i cues llargues i, molt probablement, van ser els herbívors grans més comuns a les terres de l'hemisferi sud durant el Cretaci. Malgrat la seva abundància, els cranis d'aquests animals, essencials per a desxifrar certs aspectes de la seva biologia, són molt escassos en el registre fòssil.

Mitjançant escanejos per tomografia computeritzada (CT), els autors d'aquest estudi van examinar de manera molt detallada dels fòssils ben conservats i anatòmicament primitius del crani i el coll de el Sarmientosaurus.

 Els investigadors han trobat que el cervell de el Sarmientosaurus era petit amb relació al seu enorme cos (una cosa típica dels sauròpodes), però no obstant això, s'han trobat evidències de que disposaven de capacitats sensorials superiors a les de la majoria dels altres sauròpodes. Això els ha portat a la conclusió que el Sarmientosaurus tenia ulls grans i bona visió, i que l'oïda interna va poder estar millor adaptat per sentir sons aeris de baixa freqüència, en comparació de la capacitat auditiva d'altres titanosaures. A més, l'òrgan de l'equilibri de l'oïda interna suggereix que aquest dinosaure mantenia habitualment el seu cap amb el musell mirant cap avall, possiblement perquè passava molt de temps buscant i menjant plantes que creixien poc.


Notícia original

Notícies relacionades:
- Descobreixen un nou dinosaure en les Muntanyes Apalatxes

Vídeo:



1 comentari:

  1. Hola Rosanna! Que notícia més interessant! Com a estudiant de ciències i potser futura investigadora, de qualsevol àmbit, em resulta fascinant que els humans siguem capaços de descobrir, a dies d'avui, la existència d'uns éssers que fa milers i milers d'anys que es van extingir.
    Tot açò, és, fet que encara em resulta més increïble, als espectaculars avanços tecnològics que hem creat i que fan possible el saber coses realment interessants.
    Així que, aprofite aquest comentari per dir que m'agradaria que s'invertira moltíssim més en investigacions, no sols sobre espècies d'animals o plantes, sinó també, en el que ens fa referència a nosaltres i la nostra salut. Perqè sols, mitjançant l'investigació científica podrem avançar com a persones.
    Salut!

    ResponElimina