diumenge, 8 de maig del 2016

El linx ibèric deixa la llista d'animals en perill crític d'extinció.

El linx ibèric deixa la llista d'animals en perill crític d'extinción. El linx ibèric (Lynx pardinus) ha aconseguit fer un pas cap a la seva supervivència.  La Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) ha publicat aquest dimarts l'actualització de la Llista Roja d'espècies en perill. I el linx, que des de fa tres lustres està immers en un programa Life de recuperació, passa de la categoria de "en perill crític" a de "en perill" a seques.

A finals del segle passat, el linx va estar a punt d'extingir-se. Va ser entonces quan es va posar en marxa aquest pla Iberlince, el projecte Life que compta amb més fons de tota la Unió Europea.
La UICN ha ressaltat aquest dimarts que la població de linx ha passat de "52 individus madurs en 2002 a 156 el 2012", per aquest motiu s’ha llevat de la categoria de "en perill crític". Fonts del Iberlince recorden que els criteris per pujar de grau es van assolir fa temps, però les revisions del catàleg es realitzen cada quatre anys. Des de 2002, aquest felí ha estat en situació de "perill crític", segons els criteris de la UICN.

Aquest resultat s'ha aconseguit, mitjançant accions intensives de conservació, que van incloure la restauració de poblacions de conills, monitoratge del trampeig il·legal, cria amb fins de conservació, programes de reintroducció i sistemes de compensació per els propietaris. En aquest moment, el linx està assentat en dues àrees d'Andalusia: Doñana i Sierra Morena.


Links relacionats


Video



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada