dijous, 12 de maig del 2016



Nadons de dinosaure ' gegants ' poc després de néixer


Els dinosaures de l'espècie Rapetosaurus krausei arribaven a mesurar 15 metres de longitud durant l'edat adulta. I , segons ha revelat la troballa del fòssil d'un nadó d'aquesta espècie de sauròpode titanosáurido , es desenvolupaven ràpidament i ja des de molt petits arribaven proporcions d'adult. El descobriment, publicat aquesta setmana a la revista Science , suggereix que aquests petits eren més independents dels seus progenitors que les cries d'altres espècies de dinosaure.

Els fòssils d' aquest nadó Rapetosaurus krausei ( denominats UA 9998 ) van ser trobats a Madagascar. La primera part del nom significa llangardaix gegant , mentre que krausei es va afegir en honor al paleontòleg David W. Krause , el líder de l'expedició que va descobrir el primer exemplar d'aquesta espècie de dinosaure.

La mida d'aquest nadó dinosaure a les poques setmanes de sortir de la closca , segons comparen els autors de l'estudi , era similar al dels nounats de les espècies de mamífers més grans de la natura. I ofereixen diversos exemples. En néixer, les cries de rinoceront negre pesen uns 35 quilograms i mesuren 65 centímetres d'altura ( fins a l'espatlla ) ; els elefants africans gairebé arriben al metre d'alçada i pesen entre 90 i 120 kg . Els hipopòtams són els que en sortir del ventre de la seva mare tenen una mida més semblant al nadó dinosaure de diverses setmanes que s'ha descobert, amb una alçada de 37 centímetres i un pes d'uns 25 quilograms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada