dilluns, 9 de maig del 2016


Terratrèmol a l’Equador


Segons l'Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA) ha elevat a 660 els morts pel terratrèmol de 7,8 de magnitud en l'escala Richter que el passat 16 d'abril va sacsejar el nord de l'Equador.


L'organització internacional s'ha fixat en 23 el nombre de desapareguts, de manera que el balanç de víctimes mortals podria augmentar, atès que les probabilitats de trobar supervivents tant de temps després són mínimes.
La OCHA ha donat assistència humanitària a 513.762 persones, inclosos 4.605 ferits en les primeres 72 hores. 'L'ajuda segueix arribant a les zones afectades, principalment centres urbans', ha dit en un comunicat.

A més, ha destacat que, si bé els damnificats són molts, el nombre de persones en refugis públics ha baixat a 22.754. La OCHA ha xifrat en prop de 7.000 els edificis que han quedat destruïts, detallant que hi ha 560 col·legis afectats.
Així les coses, l'ONU ha denunciat que, en l'inici de la tercera setmana de resposta a l'emergència humanitària, la petició de 72 milions de dòlars per ajudar a l'Equador amb prou feines s'ha cobert, pel que ha instat els donants internacionals a contribuir.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada