dilluns, 9 de maig del 2016

Una nova tinta imprimeix circuits electronics

En Hannover (Alemanya) han descubert que en el futur es podrán fabricar diferents circuits electronics mitjançant una tinta especial, ademes una cientifica espanyola diu que amb un cartutx de tinta es podra elaborar un circuit per a un LED. Els components son nanoparticules recubertes de or amb un polimer organic conductor, ademes les nanoestructures son molt estables diluides en alcohol i aigua. La mida nanomètrica de les partícules metàl·liques i la seva bona estabilitat fa que es puguin imprimir línies de tinta molt fines.

Això s'aconsegueix gràcies a les propietats dels polímers , que tenen una triple funció. Per una part, exerceixen de ' lligands ' que estabilitzen les partícules metàl·liques i asseguren que quedin suspeses en el dissolvent. Per una altra, ajuden a empaquetar durant l'assecat , millorant la qualitat de les línies impreses. També actuen com una bisagra: quan el material es dobla mantenen la connectivitat entre les partícules metàl·liques i , per tant , la seva conductivitat elèctrica.

Aquest estudi s’enmarca dins del NanoSpekt, un proyecte per al desarollo d’aquestes impresores, ademes els investigadors han elaborat mes productes: nanocables d'or extremadament fins i molt asimètrics. La tècnica ha permès estampar motius amb un ample de línia menor a 1 micra, un altre avenç a l'hora de miniaturitzar els circuits electrònics impresos.

Noticia original:

Noticies relacionades:
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada