dilluns, 2 de maig del 2016

Secrets del sistema solar

Júpiter y EuropaLa comunitat astronòmica internacional va llevar a Plutó del grup de planetes del Sistema Solar, aquest es va quedar amb vuit membres. Ara, dos investigadors de l'Institut Tecnològic de Califòrnia, en EE. UU, han anunciat al Astronomical Journal que compten amb indicis per pensar en l'existència d'un novè món. Aquest es trobaria més enllà del cinturó de Kuiper, una regió poblada per asteroides i planetes nans (Plutó i altres cossos rocosos situats després de l'òrbita de Neptú són els seus membres destacats)

Abans de l'arribada de la sonda New Horizons a Plutó no coneixíem amb precisió la grandària d'aquest. S'han descobert en ell turons del que sembla ser gel, muntanyes de més de tres quilòmetres d'altura, glaceres de nitrogen congelat i camps de dunes, això sembla impossible ja que l'atmosfera de Plutó no és prou densa com perquè hi haja vent .

Més a prop de nosaltres, el més gran dels planetes del nostre sistema, Júpiter, oculta així mateix un dels seus majors misteris: la Gran Taca Vermella. Els astrònoms porten observant des de fa tres-cents anys aquest vòrtex. En les últimes dècades, ha disminuït considerablement (en 1979 mesurava uns 23.000 km; hui ronda els 16.000, però la veritat és que no se sap per què segueix ahí. Hi hauria d'haver desaparegut)


Link notícia original: http://www.muyinteresante.es/revista-muy/noticias-muy/articulo/secretos-del-sistema-solar-371460703202
Link notícies relacionades:
http://universo.about.com/od/planetario/fl/Los-secretos-de-Mercurio-el-primer-planeta-solar.htm
https://actualidad.rt.com/actualidad/205295-planeta-nueve-misterio-sistema-solar
http://www.taringa.net/posts/info/14205182/Los-secretos-del-sistema-solar.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada