dilluns, 2 de maig del 2016

Les tortugues van colonitzar el Mediterrani abans de l'última glaciació.

Les tortugues boves (caretta caretta), van ser més abundants en el Mediterrani,van colonitzar el mar abans de l'última glaciació, entre 20.000 i 200.000 anys, segons una investigació realitzada per professors de Biologia i de Genètica de la Universitat de Barcelona (UB). Els científics creien que la tortuga bova va arribar al Mediterrani des d'Amèrica del Nord i el Carib després de l'última glaciació, però una investigació duta a terme per Lluís Cardona, Alex Aguilar i Marcel Clusa, professors del Departament de Biologia Animal i de l'Institut d'Investigació de la Biodiversitat de la UB (IRBio)  i els investigadors del Departament de Genètica Carlos Carreres i Marta Pascual, ho posa en dubte.

La tortuga bova estan en perill d´extinció per tot el món i les seues principals platges d'implantació estan al Japó, el Carib..., en especial, a Grècia, Turquia, Xipre i Líbia. En les aigües peninsulars, hi ha tortugues procedents tant de l'Atlàntic com del Mediterrani oriental.Segons ha dit Lluís Cardona, fa mes o menys cinc milions d'anys, la distribució de la tortuga bova era global en l'Atlàntic i el Pacífic, fins que l'istme de Panamà va dividir la població en dos grups, un en cada oceà.

Segons el professor, les àrees de nidificació més importants d'esta espècie en l'Atlàntic estan a Brasil, a Amèrica del Nord..., però no es coneixia bé quina relació històrica hi havia amb la conca mediterránea. Este procés de colonització del Mediterrani és anterior al que es pensava i va tindre lloc abans de l'última glaciació.


Noticia original:

rtve-les tortugues van colonitzar el Mediterrani abans de l'última glaciació.


Noticies relacionades:

informador.mx-les tortugues van colonitzar el Mediterrani abans de l'última glaciació

biodiversitat-desvelen com arriba la tortuga bova al Mediterrani estudiant el seu ADN mitrocondial

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada