dilluns, 2 de maig del 2016

La dieta mediterrània: escut del cor

Molta fruita, verdura, peix i aliments sense refinar. És la base de la dieta mediterrània, el secret per mantenir-se allunyats de malalties com els infarts i els accidents cerebrovasculars. Així ho apunta un estudi realitzat amb més de 15.000 persones. Segons els resultats per cada 100 persones afins a la dieta mediterrània, es registraven 3 infarts menys, ictus o morts. Així ho relata l'article que acaba de publicar-se en l'últim European Heart Journal.

Un total de 15.482 persones amb malaltia coronària van respondre a un qüestionari sobre el seu estil de vida i detalls sobre la seva dieta. Depenent de les seves contestacions, se'ls assignava una puntuació de 'dieta mediterrània', en funció del consum diari d'aliments sans. També es posava una nota de punts segons la quantitat d'aliments poc saludables que prenien al dia. Després de tres anys i set mesos de seguiment, 1.588 participants de l'estudi van patir algun esdeveniment cardiovascular. "Després d'ajustar altres factors que podien influir en els resultats, es va observar que cada punt de més a dieta mediterrània s'associava amb una reducció del 7% en el risc d'infarts, ictus i defuncions per causes cardiovasculars", assenyala el principal autor de la investigació, Ralph Stewart, de l'Hospital i la Universitat d'Auckland.

Relaten els autors, "la nostra investigació suggereix que hauríem de posar més èmfasi en encoratjar les persones amb malalties del cor a menjar més aliments sans”. Tanmateix, això no vol dir que les persones que consumeixen aliments refinats, dolços o begudes ensucrades estiguin impunes. L'estudi no va trobar danys per ingerir-los de forma moderada, però no es va avaluar la ingesta total de calories, que és un determinant important en els problemes de salut relacionats amb l'obesitat, això vol dir que encara no es poden extreure conclusions definitives.

Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada