dimarts, 3 de maig del 2016

Madagascar: la terra dels lemurs

Uns científics de l'Universitat de Kentucky ha descobert tres noves espècies de lèmurs ratolí, considerats els primats més xicotets del món. Amb aquestes tres, hi ha un total de 24 espècies d'esta variant descrites. Totes viuen a l'illa africana de Madagascar. Les dos primeres es van trobar i registrar fa vint anys. L'autor principal de l'article Ecologia Molecular afirma que no buscaven noves espècies però que no podien negar-se a descriure aquestes tres encontrades. A més, explica que era important aquest descobriment posat que aquestos animals s'enfronten a la disminució dels seus hàbits perquè tenen tremendes pressions.



El seu nom tècnic és Microebus. Les característiques que presenten són que són nocturns, molt semblants entre ells, amb pell morena i ulls grans. La distinció de les espècies és de forma fiable per mitjà de la genètica.
Segons la Unió Internacional per a la Conservació, el 94% dels lèmurs estan en perill d'extinció. De les 101 espècies de lèmur supervivents, 22 estan en perill crític, 48 estan en perill i 20 són vulnerables.



Les últimes espècies han sigut descobertes utilitzant mètodes nous que han permés als investigadors modelar estadísticament el procés evolutiu.

Microzebus ganzhorni
Els tres nous tipus de lèmur ratolí han sigut batejats com Microcebus ganzhorni, que porta el nom del professor Jörg Ganzhorn de la Universitat d'Hamburg, dedicat a la investigació i la protecció dels lèmurs durant dècades. El nom de Microcebus manitatra simbolitza l'expansió de la seua espècie per la zona occidental de l'illa. I la tercera nova espècie, Microcebus Boraha, deu el seu nom a la seua ubicació en l'illa Nosy Boraha.

Notícia original

Notícies relacionades
Three New Species of Madagascar

Descubierto en África por primera vez en más de 80 años un nuevo género de primate


Vídeo


2 comentaris:

  1. Aquesta noticia es molt beneficiosa per al ecosistema i la biodiversitat mundial. Com be dius, aquestos animalets tan menuts tenen moltes espècies però, la gran majoria, en perill d’extinció o en situacions semblants. El descobriment de tres noves variants pot ajudar a conscienciar de la riquesa varietat que te el lèmur, i conscienciar mes a la comunitat internacional d’ajudar aquestos animals contra l’extinció de l’espècie o inclòs el seu habita natural, Madagascar.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia es bona perque fa augmentar la biodiversitat del nostre planeta, pero una biodiversitat que tinguem que protegir i no arribar a l'extincio d'aquestes com moltes altres, que desapareixen sense encara coneixer-les bé del tot.

    ResponElimina