dimecres, 4 de maig del 2016

L'R, DE LA MOLÈCULA ARN, SERIA ABUNDANT EN L’ESPAI

D'acord amb un nou estudi, el sucre ribosa (un monosacàrid) que és la R a la molècula ARN  fonamental per a la vida, estaria present en els cometes i asteroides que recorren el sistema solar i poden ser més abundants en tot l'univers del que es pensava fins ara.

Molts científics creuen que l'ARN és una molècula més antiga que l'ADN i que abans que aquesta arribés a l'escena terrícola, el nostre planeta ja comptava amb ARN. No obstant això, la ribosa, només es forma en condicions específiques, i els científics diuen que aquestes condicions no eren presents al nostre planeta abans que la vida evolucionés. Per tant, d'on ve la ribosa? Per respondre a aquesta pregunta, un grup de científics de la Universitat Sophia Antipolis de Niça,van recrear les condicions del sistema solar primitiu en un laboratori.
L'experiment va durar uns sis dies i va permetre obtenir 100 micrograms dels residus de cometes de gel artificial al laboratori.

La trobada permet completar una mica més el retrat de la biologia en l'univers, ja que d'acord amb Andrew Mattioda, astroquímic del centre d'investigació Ames Research Center a la NASA "Si totes aquestes molècules que són necessàries per a la vida estan per tot arreu en l'espai, la possibilitat de trobar vida fora de la Terra augmenta considerablement ".

NOTICIA ORIGINAL:
http://www.quo.es/ciencia/la-r-de-la-molecula-arn-seria-abundante-en-el-espacio

NOTICIES RELACIONADES:
http://www.uab.cat/web/detall-de-noticia/simulacions-computacionals-justifiquen-la-presencia-de-formaldehid-i-metanol-a-l-8217-espai-1345469002000.html?noticiaid=1345702176007

http://www.agenciasinc.es/Noticias/Descubiertas-dos-nuevas-moleculas-en-el-espacio

VIDEO:


2 comentaris:

  1. Aquesta noticia que ha publicat la meva companya, m'ha paregut molt interessant, ja que hem treballat aquesta unitat a classe i la noticia ens aporta un poc més de coneiximent sobre el tema. La valoraria com bona i la recomanaria per a que altres estudiants la miraren i s'animaren a comentar-la.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina