diumenge, 22 de maig del 2016

Descobreixen a Austràlia proves d'un gran asteroide que va provocar terratrèmols i tsunamis

Científics internacionals han trobat recentment proves de que un enorme asteroide va colpejar fortament la Terra al principi de la seua vida. Aquestes evidències són perles de vidre diminutes anomenades esfèrules. Segons apunta l’estudi publicat en Precambrian Research, aquestes evidències s'han trobat al nord-oest d'Austràlia i, segons els experts, es van formar a partir de material vaporitzat per l'impacte d'asteroides. Andrew Glikson, de la Universitat Nacional d'Austràlia (ANU), ha assenyalat que l'impacte hauria provocat terratrèmols i tsunamis d'enormes magnituds, que haurien causat, per exemple, molts dels penya-segats actuals.

L'asteroide hauria tingut d'entre 20 i 30 quilòmetres de diàmetre i hauria creat un cràter de centenars de quilòmetres d'ample.

Els científics han trobat les perles de vidre en un nucli de perforació de Marble Bar, al nord-oest d'Austràlia, en alguns dels més antics sediments coneguts a la Terra. L'investigador ha estat buscat evidències d'antics impactes durant més de 20 anys i immediatament va sospitar que les perles de vidre es van originar a partir d'un asteroide. Per a Glikson aquesta troballa és "només la punta de l'iceberg". "Només hem trobat proves de 17 impactes de més de 2.500 milions d'anys, però podrien haver estat centenars", ha declarat.

Notícia original

Noticies relacionades
L'asteroide 'Gran Carbassa' esquiva la Terra i prossegueix el seu viatge per l'espai

Video

1 comentari:

  1. És interessant a la vegada que increíble aquesta notícia. Que un asteroide de 20 o 30 km. impactara sobre Austràlia i fera un cràter de centenars de kms. Està clar què no es pot concluir aquesta notícia ja que aquestes evidències tan sols són perles de vidre diminutes anomenades esfèrules que ha trobat un investigador. Però probablement siga un dels descobriments més sorprenents.

    ResponElimina