dimecres, 4 de maig del 2016

Científics troben possible nova espècie de polp en Hawai

Els científics creuen haver descobert la que podria ser una nova espècie de polp durant una operació de reconeixement del sòl oceànic en el Pacífic, prop d'Hawaii.Un equip va trobar un xicotet polp de colors clars a una profunditat d'uns quatre mil metres (2.5 milles) prop de l'illa Necker, va dir Michael Vecchione  del National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Va explicar que el cefalòpode no tenia aletes i totes les seues ventoses estaven en una única fila en cada tentacle.


Aquest va resultar en una aparició fantasmal, la qual cosa va portar a comentaris en mitjans socials de què hauria de cridar-se Casper. És quasi amb total seguretat una espècie no descrita fins ara,va dir en un comunicat publicat el dimecres en el cibersitio del NOAA.És estrany trobar un polp sense estabilitzadors a tanta profunditat en l'oceà, va dir Vecchione, que va destacar que fins ara s'havien trobat cefalòpodes d'este tipus a menys de quatre mil metres.

Dos científics a qui va consultar estagueren  d'acord amb què açò és algo inusual i està a una profunditat récord , va assenyalar Vecchione, que treballa en el National Systematics Laboratory del NOAA.El polp va ser descobert durant una operació de reconeixement del sòl marí realitzada per l'Okeanos Explorer.

Noticia original:

científics troben possible nova espècie de polp en Hawai-informador.mx

Noticies relacionades:
científics troben possible nova espècie de polp en Hawaii-la premsa 

encontren una nova espècie de polp amb aspecte fantasmal-terra viva


Video:

 

2 comentaris:

  1. Em pareix interessant aquesta noticia, perquè la funció que fan els científics es alguna cosa que sempre m'han impressionat, de com poden ser capaços de trobar coses interessants i de vegades algunes importants. Bueno el que deia, que m'ha agradat aquesta noticia perque els científics descobreixen una nova espècie del polp en Hawaii,també m'ha paregut interessant que l'hagen descobert quan ells estaven en una operació en el Oceà Pacífic, també que l'hagen vist a quatre mil metres de profunditat en l'aigua i per últim també m'ha agradat els comentaris que feien sobre que havia de cridar-se Casper. Ha sigut interessant.

    ResponElimina
  2. M'agradat molt aquet tema de noticia ja que es el descobriment de una nova especie i es una cosa molt interesant i tot el que han fet els cientifics per trobar un polp de aquesta especie es algo molt interesant.

    ResponElimina