dissabte, 1 de maig del 2010

Trobar treball: missió imposible per algú amb VIH

Encara que existeix una legislació internacional i nacional que, teòricament, protegeix a les persones amb VIH, durant els últims anys s'han demostrat les situacions de discriminació que aquestes persones sofreixen.

A l'hora de trobar treball, moltes vegades ens fan fer la proba del VIH, encara que el treballador no està obligat a comunicar si pateix aqueta malaltia i a més, aquesta no deuria influir en el lloc de treball, així, es produeixen acomiadaments injustificats, violacions de la intimitat, etc.

Per a les persones amb VIH suposa una pèrdua dels seus drets i una barrera confirmar la seua malaltia a la gent, ja que tenen por de ser acomiadats o rebutjats.

Pel que fa a les dones, són aquestes les que s'enduen la pitjor part, ja que el gènere sempre ha sigut un factor molt important a l'hora de treballar, a més d'aquest factor que sempre ha influït, s'ha demostrat que les donen afectades del VIH tenen un 13,4% menys de possibilitats, que els homes amb la mateixa malaltia, de trobar treball.

També influeix molt el com s'han infectat, aquells seropositius que ho han fet a través de l'ús de drogues per via parenteral, tenen més dificultats per trobar un lloc de treball, que els qui s'han infectat per altres vies.

Així, les persones que necessiten un atenció psicològica després de saber la seua malaltia, també tenen un 14% menys de possibilitats de trobar treball.




Notícia original


Notícies relacionades:


Les consultes per la vulneració dels drets de les persones amb VIH creixen un 5%


Amb VIH, sense treball


Sense treball per ser seropositiu


30 denúncies per marginació laboral y sanitària de persones seropositives

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada