dimecres, 12 de maig del 2010

Els fruits secs redueixen els nivells de colesterol en sang.


Nous, pistatxos,avellanes... ara es poden considerar aliats de la lluita anticolesterol. Segons un estudi un grapat d’aquestos aliments pot contribuir a mantindre a ratlla al colesterol.
Qui més es pot beneficiar si introdueixen fruits secs en la seua dieta són aquelles persones amb nivells alts de colesterol LDL o les que tenen una alimentació basada en carn roges i menjar ràpid.
Estudis anteriors ja havien associat la ingesta d’aquestos aliments amb millor nivells de lípids en sang i amb la prevenció de malalties coronaries.
Els efectes eren similars entre homes i dones i en els diferents grups d’edat, a més eren independents del tipus de fruits secs consumits. Al contrari, es registraven reduccions especialment significatives entre qui tenien alts nivells de colesterol LDL (dolent), un baix índex de massa corporal i aquells que consumien una dieta poc saludable, basada en menjades ràpides i en carns roges.
Analitzaren els casos de 583 individus inclosos en un total de 25 investigacions desenvolupades en set països sobre els efectes dels fruits secs en el colesterol. Estaven dividits en dos grups; el de la hipercolesterolèmia i el de normolipidemia. Tots ingerien una mitja de 67 grams diaris de qualsevol tipus de fruits secs.
Al cap de unes setmanes observaren que la concentració total de colesterol havia disminuït un 5,1 %. Els millors resultats coincidien en aquells individus que complien una dieta poc saludable.
Els responsables d’aquesta investigació aposten per incloure els fruits secs en les dietes terapèutiques destinades a previndré malalties coronaries.
Per el que respecta a la meva opinió, penso que aquest estudi ajudarà a moltes persones que sofreixen malalties coronaries. També crec que amb els avanços que hi ha hui en dia les persones deurien de controlar la seva dieta per evitar aquestes malalties.
Aqui deixo un enllaç on s'explica el colesterol:

Font d'informació: El Mundo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada