dimarts, 11 de maig del 2010

Descobreixen una proteïna per a diagnosticar l’esclerosi múltiple.




Els pacients amb aquesta malaltia neurològica presenten altes concentracions de quitinasa CH13L1 en el líquid cefaloraquidi.
Els nivells de la proteïna quitinasa CH13L1, presenta en el líquid cefaloraquidi que rodeja el cervell i la medul•la espinal, s’ha demostrat com un fidedigne marcador bioquímic per al diagnòstic de la esclerosis múltiple en estadis inicials.
El estudi demostra que la concentració d’aquesta proteïna es significativament superior en els pacients que contrauen aquesta malaltia neurològica que en persones que han patit un primer brot i que es coneix com Síndrome Clínic Aïllat (SCA).
En la esclerosis múltiple el sistema immunològic ataca la mielina que conforme va desapareguent provoca que els impulsos neuronals estigen transmesos mal. Aquest procés ocasiona pèrdua de moviment, problemes cognitius, inestabilitat al tacte, entre altres problemes.
Per a la realització de l’estudi, es prengueren mostres de líquid cefaloraquidi de 60 pacients amb símptomes neurològics associats a esclerosis múltiple, de les que s’analitzaren el contingut proteic amb un espectròmetre de masses. Després s’escolliren estadísticament tres proteïnes i es va descobrir que la quitinasa CH13L1 era l’única amb nivells més alts i la “més diferentment expressada” en els malalts.



Per el que respecta a la meva opinió, penso que tot avanç científic es bo per a aquesta malaltia, ja que aquesta malaltia es una malaltia degenerativa que deu ser tractada amb molta cura ja que els seus efectes son molt greus, va degenerant els sistema neurològic fins la mort del malalt.

Aqui deixo un enllaç on es parla de l'esclerosis múltiple:

Font d'informació: El País

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada