divendres, 14 de maig del 2010

Al·lèrgies que es mengen


Per als al·lèrgics als aliments, la resposta no està surant en l'aire, com diria Bob Dylan, sinó reposant damunt de la taula, en el plat. El 'enemic' pot ser l'ou, el peix, la llet, el préssec, les avellanes... i així una llarga llista que segueix creixent, a tenor de les estadístiques.

De moment, l'única solució és eliminar de la dieta l'aliment que provoca l'al·lèrgia, amb tot el que això comporta per a l'economia de milers de famílies. Es calcula que el problema afecta a entre un 2% i un 10% de la població, segons les dades que maneja un article. "Falten estudis de prevalença en la població general, encara que les dades que manegem en les consultes de alergología parlen d'un 2% entre els adults i fins a un 8% en els nens". Per a pal·liar aquesta falta d'informació, la Unió Europea ha engegat el projecto Europrevall, amb participació de 17 països (entre ells Espanya).

En el nostre país, les dades obtingudes de més de 5.000 visites a les consultes d'al·lèrgia, indiquen que entre 1992 i 2005, les visites per al·lèrgies als aliments han passat del 3% al 7,5%. I entre els més comuns, en adults, destaquen les fruites, sobretot les rosáceas (préssecs, peres, pomes...) que van protagonitzar el 33% de les consultes, seguits de fruits secs (26%), marisc (22%), ou (16%), llet de vaca i lactis (14%), etc.

*Font original:El Mundo
*Notícies relacionades:
*Vidios:

1 comentari:

  1. He decidit comentar aquest post perque una al.lergia és un patiment per a la pesrona afectada i depenent del grau d'al.lergia pot inclós causar la mort de l'afectat.
    Em perix interesant aquest video de alegrgies alimenticies a nadal:
    http://www.youtube.com/watch?v=N_SXtohoXVk&feature=related

    ResponElimina