diumenge, 2 de maig del 2010

Operar el cor a distància

Espanya compta amb dos robots, que són un braç articular per a resoldre problemes cardíacs, a tres hospitals.

En problemes com poden ser els de ritme cardíac, els metges introdueixen uns xicotets elèctrodes als vasos sanguinis per a poder avaluar i localitzar l'anomalia que provoca les alteracions en el ritme cardíac. Una vegada detectada la zona, els propis elèctrodes anulen la zona mitjançant ablació.

Per a solucionar aquests problemes d'arítmia, durant anys s'ha utilitzat aquesta tècnica, que pot durar unes hores, en les que se segueix l'evolució mitjançant tècniques d'imatges que emeten radiacions, de les quals es protegeixen amb un davantal de plom.

Per a evitar tots aquests problemes, la companyia nord-americana Catheter Robotics amb la seua creació, permetrà portar a terme les operacions amb un millor control. Aquesta nova màquina compta amb una filosofia semblant a la que utilitza el robot Da Vinci, es a dir, poder operar a distància i realitzar moviments amb major precisió.

El cost d'aquests aparells és d'uns 2 milions d'euros, per aquest motiu estan tardant tant a generalitzar-se.

El primer a utilitzar-lo amb pacients serà el doctor André Ng, de l'Hospital de Glenfield, que espera que aquesta nova tecnologia es puga utilitzar amb altres tipus de cirurgies mes complexes.

A més, aquests avanços han desplaçat els medicaments com a primera opció a les arítmies i millora les prevencions per a operar, ja que mostra millor les zones que suposen un perill per a la vida del pacient.

Noticia original

Més informació:
- http://www.roboticaeducativa.com/noticias/?p=117
-http://eliax.com/index.cfm?post_id=7302



1 comentari:

  1. M'ha agradat molt aquest post perquè es demostra que cada vegada es domina el camp de la tecnologia aplicada al camp de la medicina i tal vegada pareix que siga una mica perillós perquè podem pensar que pot tindre algun error el robot i acabar amb la vida d'un pacient, però crec que aquestes tècniques continuaran avançant fins a arribar a la certesa de que no es van a poder produïr errors.

    ResponElimina