dimecres, 12 de maig del 2010

Detecten 88 contaminants en els rius de Madrid

Segons un estudi de científics de l’ Institut Madrileny d'Estudis Avançats (IMDEA) i de la Universitat d’Almeria (UAL) que ha sigut publicat en la revista 'Journal of Environmental Analytical Chemistry'.

Les conclusions que s'han extret, es que les depuradores d'aigua no consegeixen degradar al 100% molts dels productes d'ús domèstic, com fàrmacs, biocides i les fragancies que porten molts dels champus, cremes o la pasta de dents que comprem.

S'ha d'aclarir, que tot açò no suposa un perill molt gran, ja que no apareixen en grans quantitats i el seu grau de toxicitat es més be baix, però hi ha que controlar la seua acumulació, ja que a llarg termini si poden ser perjudicials.

Malgrat tot açò, aquestes substàncies es degraden fàcilment en el medi, però son tantes les quantitats que s'aboquen, que pareix que persistisquen en tot moment. Afegiré que molts dels components que es troben son medicaments, i no s'expliquen com apleguen fins allí.

Per últim, dir que la mostra dels experiments es va fer en diversos rius durant tres mesos en 2008. Algun dels rius protagonistes de l'enquesta, foren: Tajo, Guadarrama, Aulencia, Manzanares... Com es pot suposar, la major quantitat dels contaminants coincideix en les zones on més habitants hi resideixen.

Notícia original:
http://www.elmundo.es/elmundo/2010/05/11/ciencia/1273574527.html

En aquesta pàgina també podrem observer un vídeo interessant sobre el que s'explica a la notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada