dissabte, 22 de maig del 2010

En perill l'ecosistema del Golf de Mèxic

El 20 d'Abril de 2010 es va enfonsar una torre de perforació i extracció de petroli, propietat de l'empresa British Petroleum, al Golf de Mèxic. Els danys ocasionats es preveu que puguen ser devastadors ja que es diu que és el major derrame de petroli en la història de la regió.

L'enfonsament d'aquesta base petrolífera va obrir una ruptura que allibera uns 5.000 barrils (795.000 litres) de petroli al dia, segons les autoritats Estadounidenses i l'empresa propietaria BP. Però altres científics asseguren que aquesta quantitat és molt major, de 70.000 barrils al dia.

La BP va comunicar que habia conseguit introduïr un tub dins de la ruptura que canalitza el petroli, però les autroritats asseguren que aquesta solució és provisional.
El pou està situat a 1.500 metres de profunditat, la qual cosa dificulta molt les tasques de reparació.

Es calcula que aquest desastre podría superar l'ocorregut en Alaska l'any 1989 provocat pel petrolier “Exxon Valdez” i que va derramar al mar 41 milions de litres de petroli (el major desastre petrolifer ocorregut als EE.UU en la seua història).

Segons L'Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units, les mostres agafades entre els dies 1 i 2 de Maig contenen quimics derivats del petroli, però que la qualitat de l'aigua no presentava ningun risc per a la vida de les espècies aqüàtiques.

La BP està utilitzant dispersants, un altre químic tòxic, per a atacar el petrol i disoldre'l. Assegura que ja ha gastat 1.51 milions de litres i en prepara uns tres milions més.

Ara la discussió està en si aquest dispersador químic causa la mort de les espècies marines més joves o no.

Uns científics asseguren que si que afecten negativament a les espècies marines, i al mateix temps a les aus que s'alimenten d'aquestes i a les families humanes que viuen de la pesca.

Videos relacionats amb la noticia:




Font d'informació original:

Altres noticies relacionades:

- Ecologismo.com
- Antena3.com
- Humania.tv

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada