divendres, 21 de maig del 2010

L'abocament agrana ja els aiguamolls del Mississipí

L'abocament incontrolat de la plataforma enfonsada Deepwater Horizon continua estenent-se pel golf de Mèxic. Ha arribat fins al delta del Mississipí, i s'ha incorporat a un potent corrent que l'arrastra en direcció Florida des d'on es podrà dispersar pel nord de la costa atlàntica.

L'Administració Nacional Atmosfèrica i Oceànica dels EUA assenyala que ja hi ha 54 kilòmetres de litoral tacats de cru i preveu que "una xicoteta porció" del vessament arribe a Florida en 10 dies.

La petrolera BP que és la responsable d'aquest succés, ha afirmat que la fuga és major a la que es va deduir en un primer moment, ja que es va dir que la fuga era d'uns 5.000 barrils diaris, i actualment estan retirant mitjançant un tub de succió 5.000 barrils per jornada i el vertit continua estenent-se, per tant el vertit ha de ser major a l'inicial que es preveia. L'empresa no té unes dades de referència per a dir amb exactitud els litres que contaminen el Golf. El Congrés conta amb una xifra que multiplicaria per 19 les previsions inicials.

Segons l'opinió de Steve Wereley, hi ha 2 fugues i per una s'aboquen 70.000 barrils i per l'altra 20.000. Estima que la fuga és d'entre 76.000-104.000 barrils per jornada, considerant el marge d'error.

El Congrés està preocupat, ja que el cru ha estat abocant-se al mar durant 30 dies i encara no se sap quina és la magnitud que té, i emetrà en els pròxims dies la seua pròpia estimació utilitzant imatge proporcionades per BP.

La petrolera tractarà taponar per tercera vegada les fugues utilitzant una mescla de fang i ciment que injectarà sobre la perforació per la qual emana el cru, ja que anteriorment no va funcionar am campanes de ciment i acer de diferents grandàries, encara que a 1'5 kilòmetres de profunditat encara no s'ha provat a utilitzar aquesta tècnica.

Noticia original

Més informació:
- http://www.elpais.com/articulo/internacional/cientificos/creen/vertido/golfo/Mexico/mucho/mayor/calculado/oficialmente/elpepuint/20100516elpepuint_8/Tes
- http://www.elmundo.es/america/2010/05/20/estados_unidos/1274327682.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada