divendres, 7 de maig del 2010

Dormir menys de sis hores diàries al dia augmenta el ris de patir una mort prematura.


Hi existeix un estudi realitzat pels investigadors de la Universitat de Warwick amb col.laboració amb la facultat de Medicina Federico II i publicat a la revista Sleep, que reflecteix que les persones que dormen menys de sis hores cada nit tenen un 12% més de probabilitats de faltar per mort prematura que aquells que descansen les vuit hores correspondes i recomanades pels especialistes.
Encara que dormir una mitjana de 9 hores o més, tampoc és un hàbit de vida saludable que pot propiciar al desenvolupament d'una malaltia mortal i desconeguda per al individu.

Per a obtindre aquestes conclusions, els investigadors revisaren 16 estudis realitzats arreu de tot el món (des d'EEUU, passant per Europa fins Àsia Oriental.) que incluien més de 1.3 milions de pacients seguits mèdicament al voltant de 25 anys, i on es relectiren unes 100.000 morts a causa de les poques hores de son.

Els resultats foren obvis: hi existeixen vinculs directes entre el risc de morir de forma prematura o per una malaltia mortal desconeguda, entre el poc descans de les persones i entre un descans desmesurat de altes persones, ja que en comparació amb aquells subjectes d'estudi que dormien el recomanat, aquestos primers, sofrien major quantitat de malalties i morts davanteres.

En conclusió, els experts recomanen el descans complet al voltant d'unes sis o vuit hores diaries, ja que d'altra manera el risc augmenta desmesuradament i l'individu no recupera les suficients energies gastades al llarg de tot el dia.

NOTÍCIA ORIGINAL

3 comentaris:

  1. Aquesta és una notícia molt interessant i, si cap, més per a nosaltres els estudiants, ja que ens trobem en unes dates que segurament ens van a faltar hores d'estudi per a arribar segurs a un examen, però també cal tenir en compte que un bon descans pot ser fonamental per a un bon rendimineto en l'examen i poder aconseguir una major concentració i pels consegüent millors resultats.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia es interessant, ja que és un tema del qual molta gent no té conciència sobre les hores que ha de dormir cada dia.
    El fet de no dormir entre 6-8 hores a més de provocar transtorns físics en la persona, també pot originar la mort. Per això, el col·lectiu que ha de prendre conciencia més ràpidament són els joves.

    http://www.diariosalud.net/content/view/19306/36/

    ResponElimina
  3. Aquesta noticia m'ha semblat d'allò mes interessant, ja que, m'ha cridat l'atenció en tan sols veure el titular. El tema em sembla de molta actualitat, ja que, la gent d'avui en dia no descansa el suficient per a recuperar energies per al dia següent i a més no som conscients del perjudicial que pot arribar a ser no dormir les hores recomanades. A continuació deixe un link per a veure beneficis de dormir les hores recomanades:http://www.cesarlozano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=545

    ResponElimina