dissabte, 1 de maig del 2010

Botox, també en el "codo de tenista"

"El codo de tenista" s'uneix a la llarga llista del botox ( toxina botulínica ) i les seues especialitats.

La epicondilitis, més coneguda com "codo de tenista", es una lesió dels músculs i tendons de la cara lateral externa del colze. Sol produir-se per la sobreutilització o per esforços repetitius amb el mateix, per això es freqüent en tenistes, nedadors i golfistes. Entre el 1% i 3% de la població està afectada. Els símptomes es caracteritzen pel dolor al subjectar o agafar objectes, falta de força en l'avantbraç, i molèsties a la pressió del colze.

Un equip d'investigadors de la Universitat de Teherán (Iran), han fet una investigació on demostren que el botox, injectat a la zona adequada, es un tractament eficaç per a les persones que sofreixen epicondilitis lateral crònica i no "responen" correctament als tractaments anteriors.

Així es va fer una investigació on van participar 48 afectats de "codo de tenista" amb una mitjana d'edat de entre 18 i 70 anys, que portaven els símptomes des de més de 6 mesos i havien tingut un tractament sense eficàcia ninguna.

Els participants estaven separats en dos grups. Un va rebre una injecció ( 60 unitats ) de toxina botulínica, mentre l'altre rebia placebo (sèrum salí). El lloc de la injecció va ser a la distància d'un terç de l'avantbraç des de la punta del epicòndil lateral, en el curs del nervi interossi posterior.
Els seguiment d'aquests pacients, era a les quatre, vuit i setze setmanes de la injecció.

Al grup que se li va injectar botox, va sentir un alleujament notable amb comparació del grup al quan se li va injectar placebo.
Sols un dels pacients al qual li se va injectar botox va tindre una xicoteta molèstia entre la extensió tercera i quarta de la falange, que a les 16 setmanes es va solucionar. Així, no té ningun efecte advers greu.

Així, encara que el botox alleuja el dolor, no es deu aplicar molt sovint, ja que produeix la immobilització temporal dels dits.



Notícia original


Notícies relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada