dimarts, 18 de maig del 2010

Una extinció de peixos primitius propicià l 'origen dels vertebrats moderns


Fa 360.000 milions d'anys es va produir una extinció massiva de peixos primitius que està darrere de l'origen dels vertebrats moderns i inclús dels éssers humans. Açò és el que asseguren dos investigadors de la Universitat de Chicago.

Aquesta catàstrofe, que es suposa que era una glaciació, pareix que té més importància de la que li se va donar. Al parèixer va provocar una extensió del coll de les espècies que existien en eixe moment.

Els científics, senyalen que en eixe moment van desaparèixer els peixos paquiderms escorçats, d' entre els quals es troben depredadors marins prou salvatges i també els peixos amb aletes pedunculades.

No obstant, totes eixes espècies que en un moment eren dominants, van ser reemplaçades. De manera que els que van sobreviure, després es van estendre de manera espectacular.

Els tetràpodes d' on provenen els vertebrats terrestre, inclòs l’ésser humà havien començat a tindre la tentació d'eixir de l'aigua.

Després, es va extingir, però poc a poc els tetràpodes es convertiren en els animals ancestrals dels terrestres vertebrats, des de els mamífers als pardals.

Aquestes investigacions, sempre s'havien fet amb fòssils d'invertebrats, com mol·luscos que son molt més comuns però gràcies a les noves tècniques de processament de dades, s'han pogut observar millor els canvis.

Aquesta extinció va coincidir amb la formació d'un glaçar que va fer baixar el nivell del mar dràsticament. En aquest moment, es va produir l'augment de nutrients i falta d’oxigen en alguns nivells , la qual cosa, va provocar canvis en la fauna.

Noticia original:

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/05/17/ciencia/1274113788.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada