dissabte, 22 de maig del 2010

El Congrés dels EE UU obliga a BP a admetre que ha subestimat l'abocament de cru









Un mes després de l'afonament de la plataforma Depwater horizon, amb l'abocament de cru en el golf de Mèxic , a hores d'ara incontrolat , el Congres d' Estats units ha obligat a la petrolera responsable , BP , a admetre que ha sigut la causant de la marea negra, mentre que les primeres ràfegues de petroli han començat a aparèixer en els aiguamolls del riu Misisipi, una zona amb gran activitat pesquera.


El 20 d'abril una bombolla de metà va incendiar la tuberia per la que el Depwater Horizon extraia cru de un jaciment. Van morir 11 treballadors . Dos dies després , la plataforma es va enfonsar i la tuberia es va trencar en tres parts. Des d'aleshores , BP només ha pogut cobrir una d'aquestes ruptures.


Un grup de científics han testificat davant del Congrés prediguent que aquesta setmana pot ser hasta 19 vegades major l'impacte ocasionat. Alguns senadors han acusat a BP com a encobridora de la marea negra.


El govern de EE UU ha exigit a BP una major rigurositat amb els càlculs. En una carta adjunta , la secretaria de Seguritat Interior , Janet Napolitano , i la gerent de l ' Agència de Protecció Medioambiental ( EPA) Lisa p. Jackson, acusen a la companya de la insuficiència en els seus càlculs i efectivitat en els esforços.

A més , el govern ha frenat l'ús generealitzat de químics dissolvents sobre la superfície i el fons marí.

El Departament d' Interior ha informat recentmen de nous individus morts a causa del petroli : 186 tortugues i 86 aus , a més, s'han trobat dofins encallats en les costes de les platges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada