diumenge, 2 de maig del 2010

Més de 400 espècies en greu perill

Més de 400 espècies es troben en perill d'extinció a causa de la marea negra situada a l'ecosistema de delta del Mississippi, durament castigat fa 5 anys a causa de l’huracà Katrina.

La taca de petroli fins ara no ha causat molts danys a les marismes del sur de Nova Orleans, però s'estima que els efectes poden ser devastadors a partir de la próxima setmana.
Algunes espècies com el pelicans pardo, la garsa roja, l'ànec jaspiat, o el frare blanc estan greument amenaçades per l'impacte d'aquesta marea negra que podria afectar a 20 reserves de vida silvestres.

Per als pardals i a més de 5.000 dofins, la marea negra en aquestes èpoques és un gran desastre, ja que per als pardals és l'època de cuidar les seves cries i per als dofins l'època de criar, i allí on s'han de cuidar les cries i donar a llum a cries de dofins, és el lloc on està el petroli.

Els experts asseguren que em d'estar preparats per a tot, ja que estem davant d'una gran catàstrofe a les costes de Luisana, Mississippi, Alabama i Florida.

A més la taca de petroli també pot afectar a tortugues marines, a bancs d'atun d'aleta blava, a poblacions de catxalot, gambes, ostres,crancs blaus, etc, que es troben a les costes del Golf de Mèxic i Estats Units.
Notícies relacionades:

Marea negra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada