dimarts, 18 de maig del 2010

Els científics creuen que l’abocament en el Golf de Mèxic és molt major de lo calculat oficialment

S’han trobat columnes enormes de petroli baix del Golf de Mèxic, que estan eliminant l’oxigen del voltant, la qual cosa, suposa una amenaça per a la vida marítima.

Les columnes no es poden observar en les imatges que envia el satèl·lit i així avaluar la quantitat de petroli, pel que suposa, que potser que hi haja més quantitat de la que s’estima.

S’ha calculat, que el nivell d’oxigen en una de les columnes ha descendit un 30% i continua baixant.

Els científics, de l ’Institut Nacional de Ciència y Tecnologia Submarina i altres centres d’ investigació, creuen que l’ús de productes químics per a dissipar el petroli, poden ser els responsables de les anomenades columnes, ja que han diluït el petroli cru (què és una mena de bossa formada per la mescla del petroli amb aigua i sals).

British Petroleum està injectant aquestos productes en el focus de l’abocament. Segons el cap d’operacions el procés pareix estar funcionant.

Aquestos compostos, s’estan encarregant de diluir el petroli en xicotetes gotes per a que siguen més fàcilment ingerides per alguns microorganismes marins.

Aquest cru, porta escapant al mar, des de el 20 d’abril, quant una explosió va destruir una plataforma petrolífera i va matar onze treballadors. Al parèixer, ara s’està calculant que la fuga podria emetre entre 25.000 i 80.000 barrils al dia.

Notícia original:

http://www.elpais.com/articulo/internacional/cientificos/creen/vertido/golfo/Mexico/mucho/mayor/calculado/oficialmente/elpepuint/20100516elpepuint_8/Tes

Video on un equip observa la zona des d'un avió i ens mostra la gran taca de cru:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada