dimarts, 4 de maig del 2010

Un test de 5 minuts per a evitar el càncer de còlon

Cada any moren al voltant de 600.000 persones a causa d'un càncer de còlon rectal.

La detecció precoç podria haver evitat la majoria d'aquestes morts, ja que l'origen a la majoria dels casos es troba en pòlips o adenomes que poden ser extirpats en cas que estiguen infectats. Aquesta detecció precoç es pot realitzar mitjançant un test d'una duració de 5 minuts, que podria reduir en un 40% les morts, ja que aquest càncer ocupa el tercer lloc en quant a afectats.

Aquesta tècnica ha sigut desenvolupada mitjançant un estudi realitzat a 170000, que han estat seguides durant 11 anys, 40000 de les quals han sigut sotmeses a aquest test, per al qual s'utilitza la tècnica del Flexi-Scope, un aparell flexible que permet explorar l'últim terç del còlon i el recte, ja que es en aquesta zona on es produeixen les lesions que poden acabar en tumors.

Als casos més greus que es van detectar pòlips es va practicar una colonoscòpia, que és la tècnica més segura a l'hora de detectar possibles infeccions, encara que com és un aparell invasor, fa que molta gen es faça enrrere.

Altra manera de detectar càncers de còlon és amb l'estudi dels excrements, encara que aquesta tècnica no resulta tan eficaç, ja que pot donar positiu per haver ingerit carn roja per exemple.

Els científics anglesos que han portat a terme aquest estudi conclouen amb l'afirmació que aquesta tècnica és cost-efectiva, ja que si s'hi practica als humans d'entre els 55-66 anys permetrà estalviar amb el medicaments que suposen el tractament d'aquest tipus de càncer.

A Espanya es detecten 25.000 casos de càncer de còlon, dels quals moren 13.000 afectats.


Noticia original

Més informació:
- http://www.elmundo.es/elmundosalud/especiales/cancer/colon.html
- http://www.fisterra.com/salud/1infoconse/caColon.asp





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada