dissabte, 22 de maig del 2010

Oceana alerta de la pèrduda de biodiversitat marina.

Actualment, es coneixen moltes mes espècies terrestres que marines, però es considera que el nombre total de individus és molt aproximat.

Un dels majors projectes de col·laboració científica internacional, ha aconseguit classificar unes 23.000 espècies marines, moltíssimes menys de les que s’estima (al voltant d’un miló i mig i deu milions, o inclús uns 40 milions segons diferents investigadors.) En les terrestres, es coneixen sobre uns 1.4 milions i les últimes aproximacions assenyalen que segurament també hi hagen uns 40 milions.

Com a conseqüència de l’acidificació de les aigües (per l’augment del CO2), la pesquera abusiva, el deteríode d’ecosistemes i els vessaments de fem, la biodiversitat marina es troba en un procés de pèrduda incontrolada d’individus. Esta situació dona a veure la necessitat de incrementar els esforços en l’estudi i protecció del medi marí.

Milers de fotografies preses des del Oceana Ranger (catamarà) i centenars d’hores de gravació de vídeo, aporten la suficient documentació sobre els ecosistemes, espècies no comunes i activitats de pesca il·legal, cosa que ajuda a l’elaboració del estudi darrer.

Es clarament necessari l’increment d’investigacions marines per controlar l’equilibri ecosistèmic a nivell mundial. Hi existeixen moltíssimes espècies encara per conèixer i mai arribarem a trobar-les totes , tan sols s’hi podrem aproximar amb valoracions estimades.

L’oceà és un medi molt fràgil que necessita especial atenció en el desenvolupament del seu equilibri natural i de les activitats lligades a ell. L’estudi expon que s’ha de potenciar les pesqueries artessanals, la fi de les combustibles fòssils i energies renovables per a reduir els impactes sobre el medi marí.

NOTICIA ORIGINAL

Video relacionat amb la biodiversitat marina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada