divendres, 30 d’abril del 2010

El cor dels esportistes que consumeixen esteroides i anabolitzants

Encara que està prohibit l’ús d’anabolitzants, molts professionals del deport els utilitzen de manera freqüent, cosa que és perjudicial sobretot per al cor, ja que el ventricle esquerre es contrau i es relaxa de forma anòmala, cosa que augmenta el risc de parada cardíaca o mort súbdita.

L’estudi realitzat a culturistes demostra que l’utilitzen per a augmentar la massa muscular, i es prenen dosis setmanalment (uns 675mg de testosterona i anabolitzants androgènics) al voltant d’uns 9 anys.

Els resultats de les ecocardiografies mostraven que amb la mateixa edat i tipus d’entrenament, els índex de massa corporal van ser similars, però els que prenien anabolitzants presentaven una major musculatura, cosa que no ocorria a l’estructura i el funcionament del cor, on els que consumien les substàncies presentaven una pitjor salut cardiovascular.

Els moviments de sístole i diàstole presentaven una pitjor funció en els consumidors, a més els ventricles sofrien problemes a l’hora de relaxar-se. El nivell de contracció del cor mentre bombeja que és d’una xifra al voltant del 60-70% , era igual o inferior al 55% en quasi la totalitat dels cassos.

Les causes d’aquestes alteracions podrien ser degudes a l’edat dels participants, al voltant de 40 anys, o que aquests no eren esportistes d’alta competició.

Actualment, els mateixos científics treballen amb una altra investigació per a confirmar les dades obtingudes i poder investigar els factors associats as danys cardiovasculars.




Més informació:
- http://www.watchtower.org/s/20051222a/article_01.htm
- http://www.tupincho.net/foro/efectos-y-contraindicaciones-de-los-esteroides-anabolizantes-t15439.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada