dissabte, 8 de maig del 2010

Xina s’enfronta a una epidèmia de sífilis impulsada per les contradiccions socials.

La sífilis és una infermetat de transmissió sexual infecciosa crònica produïda per la bactèria espiroqueta Treponema pallidum. Es contagia per contacte sexual amb una persona infectada. Aquesta transmissió exigeix l’exposició a lesions humides en la pell o les membranes mucoses.

La prostitució és un dels principals motius de que la sífilis estiga creixent a una velocitat molt elevada en Xina. El número d’afectats creix al ritme d’un 30% més cada any. Una dada que ho reflexaria bé seria la registrada en 2008: més de 278.000 casos.

L’ infermetat allí va començar fa ara quasi 50 anys, però els canvis socials i econòmics han fet augmentar la xifra de persones que poden adquirir i transmetre els virus de la immunodeficiència humana (VHI).

Els que més risc tenen de patir aquesta infermetat són les prostitutes i els homes que tenen sexe amb barons. Primerament perquè no utilitzen protecció en l’acte sexual i perquè quasi tots ells poden estar casats i per tant poden transmetre la sífilis a la seva dona i fins i tot als seus fills.

La sífilis té un gran impacte en la societat pública i fins i tot, les dones embarassades poden tenir un abort espontani. Un percentatge molt alt de xiquets està infectat i poden arribar a morir per la transmissió.

Per a poder acabar amb aquest percentatge tant alt d’ infectats, Xina deuria de fer un major reconeixement de les infeccions de transmissió sexual, posar en pràctica més l’educació sexual, fer campanyes...és a dir, donar a conèixer al país l’epidèmia que estan passant i a continuació actuar per rebaixar-la.

-Notícia original

-Noticies relacionades:

- Més informació:

-Videos relacionats:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada