diumenge, 23 de maig del 2010

Les tortugues gegants reconquisten els Galàpagos


Les tortugues gegants tornen a la isla Pinta després de 38 anys. Una operació a gran escala de la comunitat científica en Galàpagos ha conseguit que 39 tortugues gegans tornen a la illa.


Jorge és l'unica tortuga que es va rescatar i que està siguent investigat al Parc Nacional Galàpagos i per la Fundació científica Charles Darwin.


Fa més de 40 anys que l'home va introduir en Pinta una de les plagues més letals per al seu fràgil ecosistema, la cabra, que ha anat augmentant considerablement duran tots aquests anys. Aquestes cabres van reduir el espai de les tortugues de l'espècie a la que perteneix Jorge. Una de les mesures que es van prendre era reduir el nombre de cabres i augmentant el nombre de tortugues híbrides.


Estes tenen com objectiu diseminar les llavors de plantes endèmiques de l'illa i amb les potes fer espai per a que creixquen altres.


Les paraules d'una científica estadouniense, "fins ara no hem trobat tortugues de Pinta per posar-les ací, sabem que les tortugues de l'illa Espanyola són les més paregudes" ja que es necessiten milers d'anys per a que individus d'una altra classe s'adapten a Pinta.


Molts científics, naturalistes, etc, han col·laborat per a que les tortugues pròpies de l'illa Pinta tornen a reunir-se a aquesta. Les tortugues fóren transportades amb vaixells fins a l'illa i aquestes porten uns dispositius per poder localitzar-les. Ara tan sols falta veure reflexada la llavor que tenien aquestes tortugues en l'antiguitat i es prevé recuperar els processos ecològics que estaven alterats per l'absència d'aquestes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada