dilluns, 24 de maig del 2010

Si Eyjafjalla desperta al volcà veí, serà una catastròfe.


Quasi la meitat d'Europa està coberta de pols negra. El núvol de cendra que va expulsar el volcà de la glacera islandesa Eyjafjalla va provocar un col·lapse aeri que va arruïnar els plans de milers de persones que estan encallades en els aeroports.

Els científics de diferents països preveuen els perills que pot implicar la recent erupció del Eyjafjalla a Islàndia.

Aquest, és un volcà compost per capes de renta solidificada i cendres volcàniques. L'última erupció es va registrar en 1821 i va durar més d'un any. Així que ara no es pot saber amb exactitud quant temps durarà l'erupció actual. A més, la científica adverteix que és possible que el volcà expulse gasos tòxics. En l'erupció passada, que va ser menys fort que l'actual, es va advertir als habitants que no s'acostaren a les depressions i cavitats on pogués acumular-se el gas tòxic.

Les partícules de cendra que van caure contenen una gran quantitat de combinacions de flúor molt nocives per al bestiar.Per això ara, els ramaders i grangers islandesos estan molt preocupats per la possible prolongació de l'erupció.

Mentrestant, s' assegura que fins que l'erupció seguisca sent relativament lleu, no amenaça les condicions climatològiques del planeta. Si aquesta hagués durat un any o més, o si les cendres haguessin arribat a una altura de més de 10 o 15 quilòmetres, i no els nou que van tenir aquesta vegada, estaríem parlant de considerables canvis climàtics.

Altres webs relacionades:
- Volcán islandés Eyjafjalla aumenta su actividad
- Turistas exploran los alrededores de un volcán en erupción en Islandia





Font original:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada