dissabte, 22 de maig del 2010





El Parlament de Canàries , va permetre el nou catàleg autonòmic de espècies protegides , que rebaixa la protecció de la mitat d'aquestes i permet els macropojectes urbanístics com el del port de Granadilla (Tenerife). El Ministeri de Medi Ambient ha anunciat que recurrira davant dels tribunals ,ja que les illes Canàries són un focus molt important de biodiversitat.

La llei aprovada rebaixa la categoria de 290 espècies de les espècies abans protegides i a més a més en crea dues noves categories : La anomenada "Especies d'especial interés per als ecosistemes Canaris". La característica principal d'aquesta és que només protegirà a aquelles espècies que estàn catalogades en el nou inventari si s'encontren en zones protegides , fet que ha procovat una gran protesta des que va entrar en vigor la nova llei .



Per altra banda , 38 espècies han sofrit una reducció de protecció passant de ser considerades en perill d'extinció a ser considerades d'una altra categoria.

Les dos universitats canàries juntament amb la comunitat científica e inclús els propis tècnics del Govern de Canàries han manifestat la seua queixa, ja que no se'ls va tenir en compte per a dictar la nova llei .



Alberto Brito , Catedràtic de Biologia Marina de la Universitat de Laguna va assenyalar que el nou catàleg d'espècies amenaçades de Canàries és una aberració per a la naturalesa i la desprotecció de moltes espècies tot pel desenvolupament de macroprojectes que el Govern canari vol traure endavant .

Encara que no es reconeix l'autor del nou catàleg tots acusen al conseller del medi ambient i ordenació territorial , Domingo Berriel , com a autor vertader per nombroses causes.















Notícia Original : http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Canarias/reduce/proteccion/biodiversidad/elpepusoc/20100519elpepusoc_11/Tes





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada