dissabte, 22 de maig del 2010

Què li ha passat a la tomaca?

La humanitat ha creat una producció excessiva en el sector agrícola, no per a aconseguir una major varietat d’espècies, si no per a augmentar el rendiment de la terra i sobretot, per a augmentar beneficis.

Moltes de les fruites i verdures de tota la vida estan siguent substituïdes per noves varietats provinents de sistemes agrícoles intensius. Tot açò fou causat per el mercat de llavors,ja que passà a ser una qüestió econòmica de gran repercussió.

Uns exemples d’aquesta nova pràctica, son la tomaca i la creïlla.

La tomaca, té varietats híbrides de mesura, color i estat sobre el pas del temps, idèntics al de una varietat inalterada. Aquesta selecció esta basada en una potencia comercial de les multinacionals, és a dir, en la buscada de noves varietats que aporten un gran benefici econòmic.

Respecte a la creïlla, quasi la totalitat de les que es subministren als restaurants de menjar ràpid, proven de 4 úniques varietats de creïlla, on la agricultura intensiva repercuteix de forma negativa a l’home i al medi ambient, per que aquestos productes acaben contaminats per pesticides que li provoquen una perduda de vitamines o absència de sabor.

Alternatives a aquesta pràctica de cultivació, són la elecció de productes ecològics, la producció de hortes pròpies (a un balcó o a un jardí) o la rehabilitació de jardins municipals i comunitaris on es puguen cultivar espècies que al mercat no es subministren.

NOTICIA ORIGINAL.


Video relacionat amb el cultiu de tomaques.

1 comentari:

  1. Des de sempre els humans han anat modificant i manipulant els aliments del nostre consum, com les tomaques, les creïlles,les cols de Brussel•les, la dacsa… Estic completament en contra dels aliments transgènics com són la creïlla i la tomaca perquè poden produir al•lèrgies i perquè són molt danyosos per al medi ambient per l'ús exagerat d'herbicides per part dels agricultors, a més actuen afectant animals insectívors que s'alimenten de les collites i cultius.

    ResponElimina