dimarts, 11 de maig del 2010

La tècnica de cinc minuts per evitar el càncer de colon.


La tècnica podria reduir a quasi la meitat les morts per càncer de colon. Cada any moren 600.000 persones d’aquest tipus de càncer al món. La detecció precoç pot evitar moltes d’aquestes morts.
L’estudi britànic es basa amb un test que es pot realitzar en uns cinc minuts i que permetria reduir en més d’un 40 % les morts per aquesta malaltia. En aquest estudi han participat 170.000 persones, a les quals s’ha estat seguint durant 11 anys. A 40.000 se’ls va aplicar el test, que consistia en explorar l’últim terç del colon i del recte. En aquesta zona del intestí gros es produeixen un terç de les lesions que poden acabar generant tumors.
A un terç de les persones que participaren en aquest estudi els varen detectar lesions que podrien evolucionar cap a un càncer. La detecció precoç va permetre evitar un 43 % de morts.
Actualment, la majoria de programes per a la prevenció d’aquest càncer en majors de 55 anys es basa en d’anàlisis de sang en excrements. Aquestos anàlisis poden donar falsos positius a causa de factors com haver menjat carn roja. Segons els autors de l’estudi, aquesta tècnica permetria previndré una quantitat major de morts per aquesta malaltia i requeriria menys temps i resultaria més còmoda. També hi ha que remarcar que aquesta tècnica evitaria les despeses dels tractaments.
El càncer de colon s’ha convertit en el tercer tipus de tumor maligne amb major incidència en el món. La supervivència esta totalment relacionada amb un diagnòstic precoç.
Per el que respecta a la meva opinió, penso que qualsevol avanç científic per el que respecta a la detenció del càncer es ben vingut, ja que quasi tots em vist o patit les conseqüències del càncer en algun ser volgut. Penso que aquesta malaltia deuria d’estar més controlada per part de la sanitat; amb més revisions de prevenció, etc. I confio que més tard o prompte hi haurà una cura per aquesta malaltia que tantes vides se’n porta.

Font d'informació:El pais

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada