dimarts, 11 de maig del 2010

Els metges afirmen que s’abusa de la píndola postcoital.


La píndola postcoital s’ha convertit en un fàrmac d’abús, segons les conclusions del II Congrés de la Professió Mèdica. En la reunió es va decidir per votació que el medicament es “avortiu”,i per tant es va decidir que els professionals tenien dret a objectar en la seua dispersió.
L’assemblea va decidir que havia que crear un protocol de dispensació específic.
Aquest fàrmac actua com una píndola anticonceptiva normal. Però part de la seua eficàcia es deu a el que succeeix si la dona ja ha ovulat. Aleshores, no esta clar per que no es produeix l’embaràs, i ací entren les decisions més subjectives, com la votació.
Els grups més conservadors s’oposen a aquest fàrmac per que al principi es creia que la píndola impedia que un òvul fecundat nidarà en la paret del úter. Més tard, organitzacions han descartat aquest mecanisme d’actuació i creuen que el que succeeix es que impedeix que els espermatozoides apleguen asta el òvul.
En aquest cas es tractaria d’un anticonceptiu més, igualment rebutjat per els conservadors, però sense el caràcter avortiu que li volen donar els metges. Aquesta es la postura de la OMS i del Ministeri de Sanitat espanyol.
Per el que respecta a la meva opinió, penso que el dret de decidir o no si es vol prendre la píndola postcoital esta en cada dona i no en cap metge. També penso que fer un us abusiu de la píndola no es gens correcte ja que els efectes secundaris son presents, i que el seu us abusiu deu de ser perjudicial per a les dones.

Aqui deixo un enllaç on podreu veure una noticia de la píndola postcoital:

Font d'informació: El pais

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada