dijous, 13 de maig del 2010

L'evolució en els tibetans

Els tibetans, aquest poble situat en l'altiplà tibetana, és una mostra de la selecció natural, ja que, aquests pobles han evolucionat donant lloc a una raça nova capaç d'adaptar-se a altures de més de 4.500 metres per sobre del nivell del mar.

Els han aconseguit gràcies que la seva sang conté menys oxigen, menys hemoglobina i amb la mateixa quantitat de glòbuls vermells, això fa que no sofrisquen problemes per la falta d'oxigen.

Per a esbrinar això un grup de la Universitat d'Utah i altre de la Universitat de Qinghai han realitzat una investigació, publicada en la revista "Science",en la qual, van realitzar una llista amb els possibles gens relacionats amb aquesta fisiologia (247) a continuació van estudiar els gens de 75 tibetans i els van comparar amb ciutadans xinèssos i japonesos que residien en altures mes baixes. El resultat va ser que hi ha 10 gens (relacionats amb l'hemoglobina) que són els responsables d'aquesta adaptació.

El que més els va cridar l'atenció als investigadors va ser que "El que és únic dels tibetans és que no desenvolupen més glòbuls vermells", com assenyala Josef Prchal (de la Universitat d'Utah). Gràcies a aquest descobriment i al seu estudi es poden arribar a aconseguir tractaments contra malalties com el mal d'altura, edema pulmonar i altres malalties relacionades amb la falta d'oxigen.

* Video relacionat:

*Principal font d'informació: clicà aquí

*Altres fonts d'interés: -clicà aquí

-clicà aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada