diumenge, 2 de maig del 2010

Els europeus no són conscients del impacte de la llum ultraviolada sobre els seus ulls

La radiació ultraviolada és la radiació electromagnètica que té la longitud d’ ona aproximadament entre els 400nm i els 15nm. Té les longituds d’ona més curtes del que els humans identifiquem com a color violeta.

Esta radiació té efectes negatius sobre la salut, especialment en la pell però també en els ulls. Sols el 10% de la població coneix l’impacte nociu dels rajos UV en els ulls. Entre els danys que pot provocar la radiació UV està: el càncer de pell, envelliment de la pell, irritació, arrugues, taques, pèrdua d’elasticitat, catarates, conjuntivitis,glaucomes...

Un 18% dels espanyols afirma no haver pres cap tipus de mesura per protegir els seus ulls d’aquesta radiació nociva. La millor mesura és utilitzar unes lents que bloquegen els rajos UV quan anem a realitzar activitats a l’aire lliure. Però hi ha que tenir en conter amb el tipus de lents que ens comprem perquè algunes vegades sols tenen miquetes entintades que ocasionen que la pupila es dilate més, permitint que penetren amb major intensitat.

El 81% dels europeus afirma que abans dels 6 anys hi ha fer-se una revisió visual, i la majoria va anar per primera vegada perquè va sentir algun tipus de problema per poder veure perfectament. Molts xiquets d’Espanya utilitzen correcció visual i el problema es detectat pels pares, per ells mateixa o per els oftalmòlegs, optometristes i professors.

La majoria de la població nota estrés ocular produït per aparells electrònics dia a dia,els molesta la llum brillant, senten molèsties diverses en ells ulls, mal de cap... i no són conscients del impacte de la radiació UV en els seus ulls. Per això estaria bé informar més sobre aquest problema per a que la població siga més conscient i també posar al mercat lents segures per bloquejar els rajos nocius.

-Notícia original


-Més informació:

-Videos relacionats:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada