dijous, 13 de maig del 2010

Lents implantables són més segures que la cirurgia amb làser?

Un nou mètode: les lents implantables podrien ser una variable efectiva i més segura a la cirurgia amb làser en pacients amb miopia. Aquest mètode va ser suggerit en una revisió d'estudis en el Regne Unit.

En la cirurgia amb làser, procediment per a persones que no volen dependre de les seves lents de contacte, s'eliminen cèl·lules de la còrnia per a fer-la més plana i permetre així, que les imatges s'enfoquen en la retina.

Però en les persones molt miops, amb aquest mètode cal extirpar molt teixit, per aquest motiu els metges prefereixen implantar lents plàstiques davant del lent ocular natural.

Un estudi publicat en Cochrane Database of Systematic Reviews, va afirmar que les lents implantables superarien a la cirurgia làser. Encara que el nou mètode costi el doble que amb el làser.
El responsable que va dirigir l'estudi, Allon Barsam, va fer tres estudis en els quals s'havia utilitzat a l'atzar la cirurgia amb làser o les lents implantables en 132 pacients amb miopia moderada a greu.

A l'any, els pacients amb les lents implantades van assolir una major sensibilitat al contrast i una visió mes clara. El petit defecte d'aquest estudi és que no es van fer referència als riscos a llarg termini. Per exemple, un pacient va desenvolupar cataractes encara que va poder ser solucionat amb altres lents.

Aquests autors consideren que aquestes lents valen la pena per als casos de miopia no tan greu, mentre que altres experts, consideren un risc molt alt l'haver de fer una incisió en l'ull per a col·locar la lent.
-Video relacionat:


-Principal font d'informació: clicà aquí

-Altres fonts d'informació: clicà aquí

1 comentari:

  1. He decidit comentar aquesta notícia perque em paerix molt interesant el camp de la visió i em sorpren com s'hi poden realitzar operacions tant meticuoses a órgans tan sensibles con és l'ull.
    També magradaria comentar que com a miop em pareix interesantíssim que troben nous métodes de cura que siguen més segurs ja que potser en un futur empren alguna d'aquestes noves tecnologies amb mi.

    ResponElimina