dilluns, 24 de maig del 2010

Les orques no es perden la temporada d'almadrava

La temporada de l'almadrava és un gran aconteciment, tant gastronòmic com mediambiental. En aquesta temporada les orques eixen del fons de l'oceà per a poder capturar les seues presses, els atuns. Aquest fet ocurreix tots els anys a les zones de Barbate, Conil i Tarifa, on es poden observar de manera sorprenent, les vistes espectaculars que ens donen aquests mamífers.

Així, des de fa anys, el col·lectiu Circe, dedicat a l'observació i estudi de cetacis en la Bahia d'Algeciras, va posar en marxa un projecte de conservació de les orques del Sud de la península, mitjançant el programa de voluntariat de la costa.

Aquest treball l'any passat no es va poder dur a terme a causa de la falta de recursos econòmics, però, aquest any ja s'ha posat en marxa aquest projecte.
Aquest programa de conservació d'espècies, a donat lloc diferents imatges sobre les orques, parts del cos d'aquests mamífers, s'ha pogut observar una cria, també s'han observat dos exemplars que feia 8 anys que no acudien a aquesta temporada, etc.

Aquest projecte de conservació, conta amb el recolzament del programa Volcam de la Caixa Mediterráneo i la Fundació Biodiversitat, per a que a partir dels mesos de juny i juliol, al Parc Natural de l'Estret, a Tarifa, aparega el projecte de conservació de rorcuales i catxalots.
Videos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada