diumenge, 2 de maig del 2010

Suplements de zinc per a combatre la diarrea infantil

La diarrea és comú en els xiquets i freqüentment és motiu de consulta en pediatria sobretot en època estival. Es defineix com la presència de tres o més deposicions de menor consistència i major volum en 24 hores. Contribueix a la pèrdua de líquids i electròlits.

La diarrea infantil mata cada any a 1,5 milions de xiquets menors de 5 anys i diàriament moren 4000 menors per la seua causa, sobretot en Àfrica i el sud de Àsia, on les condicions de vida són més deficients i on poden afectar molts factors del medi a l’aparició de la diarrea.

Es possible reduir aquest problema amb una mesura senzilla i barata: suplements de zinc en l’embaràs. La deficiència de zinc incrementa el risc de mort per diarrea, neumonia, malària i infermetats infeccioses.

En els països desenvolupats el més important és que porten una dieta equilibrada però no es pot ignorar l’aportació extra de vitamines i minerals durant l’embaràs. En un estudi s’ha observat que els fills de mares que en van prendre 15mg al dia van passar menys temps malalts.

El zinc té un paper molt important en la reducció de diarrea, però també s’ha de millorar les condicions de salubritat de l’aigua, els residus i el medi ambient.

-Notícia original

-Noticies relacionades:
-Més informació:

-Videos relacionats:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada