dilluns, 24 de maig del 2010

Causes i conseqüències de la contaminació de l'aigua.

Un dels majors problemes que afecta a tota la població mundial és la contaminació de l'aigua.
Principalment, perque és necessària per a la vida de tots els èssers vius, i perque la contaminació pot afectar tant econòmica com higiènicament a les poblacions que estàn situades prop de llocs on hi ha aigua contaminada.

Molts experts en aquest tema defenen que la contaminació de l'aigua provocada per les accions humanes és un fenòmen ambiental de gran importancia, que va començar en les primeres etapes d'industrialització i ara s'ha generalitzat.

En l'etapa de l'industrialització els processos de producció necessitaven molta quantitat d'aigua per a transformar les materies primeres, i a més, les restes d'aquests productes després eren llançats als rius, mars, etc.

Generalment, la contaminació de l'aigua es produeix a través de l'introducció directa o indirecta en els aqüífers de substàncies que poden ser considerades com contaminants.
Hi han dos tipus de contaminació, un consisteix en la contaminació natural de l'aigua, que correspon al cicle natural en que pot estar en contacte amb substàncies contaminants. L'altre és més important i perjudicial, i correspon a la contaminació de les aigües com a conseqüència de les accions humanes.

La contaminació de l'aigua aporta molts problemes, ja que si es contaminen els rius, mars, llacs, etc, no sols afecta als humans, sinó que també afecta a nombroses espècies marines que habiten en aquestos llocs.
A més l'aigua contaminada pot ser font de producció de moltes malaltíes.

Video relacionat amb la noticia:





Font d'informació original:

Altres noticies relacionades:

- enbuenasmanos.com
- monografias.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada